vrijdag 27 juni 2008

Prijswinnaars Spannende Plot



Donderdagavond hing er een broeierige sfeer in ZINiN bibliotheek Hellendoorn. Bijna alle deelnemers waren gekomen voor de prijsuitreiking van de wedstrijd om een spannend plot te schrijven op de moord van Sophie van Duren. Sophie werd vermoord in 1864 in het Doktersbos, tussen Hellendoorn en Nijverdal. De moord werd nooit opgelost. Er deden echter wel verschillende verhalen de ronde. De opdracht aan de deelnemers was een spannend plot te verzinnen.
De juryleden, bestaande uit Evelyn Ligtenberg, Herbert Teesselink en Jan Verhoek, kregen het moeilijk met 11 verschillende verhalen met elk een andere moordenaar. Zij vonden alle verhalen goed qua stijl en ook had elke moordenaar een goed motief, natuurlijk voor een echt misdaadverhaal een must.
De drie verhalen die in de prijzen vielen werden in willekeurige volgorde voorgelezen. Het publiek luisterde gespannen.
Uiteindelijk kon Karin Oostenbrink van Landgoed schuilenburg, die de 1e en 2e prijs beschikbaar stelde, de eerste prijs uitreiken aan de heer Heetkamp. De tweede prijs ging naar de heer Bosch en de derde prijs was voor mevrouw Stokvis.
Voor alle deelnemers was er een busje echte Van Duren's Kogels.

Deze prachtige verhalen zullen binnenkort op dit blog verschijnen. Als u wilt, kunt u een berichtje achterlaten. Wij zijn erg benieuwd wat u van de verhalen vindt!

Geen opmerkingen: